Selecteer een pagina

Veel MKB bedrijven kiezen er helaas nog steeds voor om alleen een website te bouwen en er vervolgens niets meer mee te doen. Dat is natuurlijk erg zonde wanneer je kijkt naar de kansen die bedrijven daardoor online missen. Naast de kansen om bovenaan in Google te komen of juist om websites te optimaliseren is het niet bijhouden van websites ook nog eens gevaarlijk. WordPress is constant bezig om de software te verbeteren en nieuwe functies toe te voegen. Daarvoor ontstaan er wel een beveiligingslekken binnen de software na nieuwe updates. Wanneer een bedrijf er vervolgens voor kiest om de website niet meer te updaten worden de beveiligingslekken steeds groter. Updates lossen dit meestal binnen een paar dagen altijd op.

Zoals je misschien ook al weet worden veel WordPress websites ondersteund door plug-ins. Plug-ins zijn handige tooltjes voor op je website waardoor je extra functionaliteiten kan toevoegen aan de website. Plug-ins worden na updates van WordPress ook altijd netjes geüpdatet. Wanneer je dit niet doet ontstaan er ook beveiligingslekken in je plug-ins. Alleen al voor de veiligheid van je website en die van je bezoekers is het belangrijk om je website regelmatig te updaten. Doe je dit niet dan loop je flinke kans op een gehackte website, iets dat je natuurlijk niet wilt meemaken.

Buiten de beveiliging van je website heeft een niet geüpdatet website ook nog eens nadelen voor de zoekresultaten. Google ziet dat je website niet volledige geüpdatet is waardoor je ook lager in ze zoekresultaten komt te staan. Om bovenaan in de zoekresultaten te komen te staan moet je dus ervoor zorgen dat je je website minstens een keer per maand update.

 

Updates uitbesteden

Het updaten van je website kun je gemakkelijk zelf doen wanneer je inlogt op je website. Natuurlijk kun je het updaten ook overlaten aan professionals die de website vervolgens volledige beheren. Hierdoor zorg je ervoor dat je voor een klein bedrag per maand altijd een veilige website kan aanbieden aan je klanten. Bij Ziecro kun je al vanaf € 17,50 per maand je website volledig laten beheren.