Selecteer een pagina

Top 10 meest magische plaatsen ter wereld die je nog niet kent

Dit zijn de top 10 van deze video:
10. Darvaza gas krater, Turkmenistan
We beginnen in Turkmenistan bij de Darvaza krater. Deze plek staat ook wel bekend als de poort naar de Hel.

9. Meteora, Griekenland
Het klooster van Meteora is gebouwd in de bergen in het noorden van Griekenland. Het Griekse woord Meteora betekend zwevend in de lucht. Zeker in de winter lijkt het inderdaad dat dit klooster in de lucht zweeft. In de winter ligt het klooster namelijk boven de wolken. In totaal zijn er 7 kloosters die je kan bezoeken.

8. Kastelen van Turkije
In het noorden van Turkije werd een dorp genaamd Burj al Babas gebouwd bestaand uit alleen maar kastelen. Dit Disney achtig bouwprojecten is tijdens de Turkse vastgoed crisis ten onder gegaan. De huizen staan nu allemaal leeg en veel van de kastelen zijn nog onafgemaakt. Het is een enorme bijzondere plek om ooit te bezoeken.

7. Morning glory pool
Morning Glory Pool is een warmwaterbron in het Yellowstone national park in de Verenigde Staten.

6. Honghe Hani Rijstvelden, China
Met meer dan een miljoen hectaren aan oppervlakte zijn deze rijstvelden in het zuiden van China een bekende toeristen plaats voor eco-toeristen.

5. Cano Cristales, Colombia
De Colombiaanse rivier wordt ook vaak de ‘Rivier van vijf kleuren’ of de ‘Vloeibare regenboog’ genoemd, dit vanwege de kleuren in de rivier.

4. The wave, Arizona
The wave is een collectie van zandstenen die door miljoenen jaren gevormd zijn.

3. Salar De Uyuni, Bolivia
In Boliva ligt de grootste zoutvlakte ter wereld. Met meer dan 10.000 KM2 is er nergens op aarde een groter zoutmeer beschikbaar.

2. Hamilton Pool, Texas
Hamilton Pool is een natuurgebied dat is ontstaan toen de koepel van een ondergrondse rivier duizenden jaren geleden door erosie instortte.

1. Huacachina peru
Op een paar uur rijden van Lima ligt in het midden van de woestijn een stad dat gebouwd is rondom een oase.