Selecteer een pagina

Voor een optimale strategie op het gebied van online marketing zijn er een hoop zaken nodig. De vindbaarheid moet worden geoptimaliseerd, aan de kant van social media wordt er gestreden met concurrentie en er moet slim worden omgesprongen met advertentie mogelijkheden. Echter is er de afgelopen jaren iets anders steeds belangrijker geworden; het uitstralen van je boodschap middels beeld en geluid, de animatievideo. Maar wat zijn nou de grootste voordelen van het (laten) ontwikkelen van een kwalitatieve bedrijfsanimatie?

 

Moeilijke boodschap

Voor één groep ondernemingen is het goed te gebruiken en te combineren met tekstuele uitleg; een product of dienst dat complex is. Technische of lastige oplossingen voor een probleem van zowel de consument als in het bedrijfsleven kan met een video eenvoudig verduidelijkt worden. Het overbrengen van een boodschap kan eenvoudiger met een video en audio uitleg, want beeld zegt immers een stuk meer dan woord.

 

Bij het uitbeelden van complexe systemen is het vaak lastig om dit in de praktijk te doen. Een animatie is natuurlijk ontworpen en hierdoor kunnen ook bijvoorbeeld onderdelen eenvoudiger van elkaar gescheiden worden.

 

Communicatief

Met een animatievideo of een variant hierop (denk aan een explanimation) kan er in een kort tijdsbestek een hoop verteld worden. Dit is dan ook goed te gebruiken bij de livegang van een nieuwe applicatie. Over het algemeen kan hier geen “leuk” beeldmateriaal bij gevonden worden, maar met een animatievideo kan je er toch voor zorgen dat het levendig wordt.

 

Makkelijk deelbaar

Naast het overbrengen van een boodschap kan een animatievideo ook op enorme schaal worden gedeeld en verspreidt onder (potentiële) klanten van uw product of dienst. Het kan eenvoudig weggezet worden op social media, is een goede toevoeging voor de bedrijfswebsite en het kan mee worden genomen in visuele banners.

Tip

Ben je van plan om voor jouw onderneming de mogelijkheden voor een bedrijfsanimatie of animatievideo te bekijken? Een animatie video door Animotus is dan een aan te raden mogelijkheid. Zij zijn één van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt en wellicht kunnen zij helpen jouw wensen en behoeften op beeld te brengen.