Selecteer een pagina
Het is belangrijk om goede zoekwoorden te kiezen zodat je geen zoekwoorden kiest met veel concurrentie. Er is een hele handig tool van Google genaamd Adwords Keyword planner. Hiermee kun je zoeken welke zoekwoorden relevant voor je zijn. Is dit je eerste keer op Google Adwords dan zal er gevraagd worden om een campagne op te zetten. Doorloop deze stappen en cancel gelijk de campagne, zo kun je toch gebruik maken van de handige tool. Natuurlijk zijn er online super veel andere tools beschikbaar.
Vul als eerste (slide 27) de URL van je bestemmingspagina in. Een bestemmingspagina is de pagina waar bezoekers uit moeten komen. Google gaat dan voor deze pagina zoekwoorden zoeken. Als je alles hebt ingevuld krijg je een mooi overzicht te zien (slide 28). Nu dat je een mooi overzicht hebt ga je opzoek naar zoekwoorden met Laag tot Normaal concurrentie. Vermijd de zoekwoorden met hoge concurrentie. Kijk vervolgens ook naar het zoekvolume. Zoekwoorden met weinig zoekvolume wil je ook vermijden. De goede zoekwoorden zet je vervolgens in een excel overzicht, hiermee ga je zo meteen aan de slag.
 —
Optimalisatie
Nu gaan we beginnen met het optimaliseren van je website. Per zoekwoord wil je uiteindelijk 1 landing pagina maken. Een landing pagina is een pagina waar je bezoekers op komen. Een paar voorbeelden zijn: Bovenaan in Google Tilburg of Professionele Website laten maken Den Bosch. Dit zijn voorbeelden van pagina’s die reguliere bezoekers nooit zullen vinden op de website. Alleen bezoekers vanuit Google zullen deze pagina’s zien. De pagina’s zijn dus gespecialiseerd op specifieke zoekwoorden.
 —
Als eerste gaan we starten met de titel. Zorg ervoor dat je titel nooit meer dan 70 karakters bevat. Voor dit artikel is dat bijvoorbeeld “Hoe je hoger in Google komt te staan | Gratis Stappenplan”. Voeg vervolgens een meta beschrijving toe, dit mag maximaal 155 woorden zijn. Als laatste kies je een zoekwoord voor het artikel / pagina. Belangrijk is om relevante content te maken en niet te gaan kopiëren en plakken.
  —
Denk je nu van wat is een meta beschrijving of hoe moet ik dat in hemelsnaam onthouden ? Gelukkig hebben we de makkelijke plugin Yoast SEO (slide 31). We hebben deze plugin al eerder geïnstalleerd en die kun je vervolgens zelf gaan gebruiken. Ga naar een pagina of bericht en scroll naar beneden. Daar zie je het Yoast SEO gedeelte (zie slide 32). De Yoast plugin helpt je om een goede pagina of artikel te maken om hoger in google te komen te staan.
 —
De bolletjes in het Yoast SEO gedeelte geven aan waar je je nog moet verbeteren, of wat je nog moet aanpassen. Kijk niet naar het leesbaarheid bolletje in het overzicht. Yoast SEO scant nog niet goed Nederlandse teksten en kan daar dus geen goed oordeel over geven.
  —

Benieuwd hoe je hoger in Google komt te staan met je website ?

Bekijk ons stappenplan om hoger in Google te komen met je website.

  —
Presentatie met de slidenummers: