Selecteer een pagina

 

Top 10 beste stranden van Kreta Griekenland | Mooiste stranden van Kreta

10. Sissi Strand
Op nummer 10 staat het strand van Sisi. Sisi is een klein dorpje aan het noorden van Kreta. Het dorpje ligt tussen Heraklion en Agios Nikolaos. Bij het dorpje is zowel een strand aan de zee als een strand aan de haven beschikbaar. Daarnaast zijn er veel traditionele restaurants op loopafstand van het strand.

9. Matala strand
Matala staat bekend als het hippie dorp van Kreta. In de jaren 70 en 80 kwamen er veel hippies op het kleine dorpje af. Tegenwoordig is Matala een touristen oord wat jaarlijks veel bezoekers trekt. Het strand van Matala is vrij ruim. Bij het strand van Matala kun je direct het dorpje inlopen. In het dorpje zitten leuke winkels en restaurants die doen denken aan de hippie tijd.

8. Vai strand
In het oosten van Kreta vind je het strand van Vai. Dit strand ligt vrij afgelegen waardoor het een hele ervaring is om bij dit strand te komen. Je rijdt door een woestijnachtig landschap naar het strand toe. Eenmaal aangekomen zie je prachtige palmbomen en kristalhelder water.

7. Rodakino strand
Het strand van Rodakino ligt in het zuiden van Kreta. Dit strand is vrij onbekend en moeilijk te bereiken. Als je opzoek bent naar een avontuur door de bergen van Kreta dan is dit strand perfect voor je.

6. Istro strand
Als je opzoek bent naar een plek om heerlijk te relaxen dan is Istro beach de perfecte plek. Het strand is omgeven door prachtig natuurgebied op korte rij afstand van Agios Nikolaos. Bij het strand zijn heerlijke ligbedden en veel lokale restaurants beschikbaar.

5. Krios strand
Het strand van Krios is een van de meest afgelegen stranden van Kreta. Als je opzoek bent naar een plek weg van de bewoonde wereld dan is Krios beach de perfecte plek om tot rust te komen. Je moet wel bereid zijn om even in de auto te zitten. Vanuit de stad Chania is het meer dan anderhalf uur rijden.
4. Timbaki strand
Dichtbij het strand van Matala ligt het strand van Timbaki. Dit strand trekt veel minder bezoekers dan het strand van Matala. Als je opzoek bent naar een rustige plek waar je tot rust kan komen dan is het strand van Timbaki perfect.

3. Elafonissi strand
Het strand van Elafonissi staat ook wel bekend als het roze strand. Op dit strand kun je een roze gloed zien dat over de zandkorrels raast. Dit strand wordt door toeristen ook wel omschreven als een paradijs op aarde. Als je in de buurt van de stad Chania bent dan is dit strand zeker het bezoeken waard. Houdt er wel rekening mee dat er enorm veel toeristen op dit strand afkomen.

2. Preveli strand
Aan het zuiden van de stad Rethimnon ligt het magische strand van Preveli. Dit strand ligt in het zuiden van eiland. Met prachtige palmbomen en een klein riviertje dat door de bergen loopt is dit strand een unieke plek om naartoe te gaan. Vanuit de stad Rethimnon is het ongeveer een uurtje rijden.

1. Balos
Op nummer een staat het strand van Balos. Dit strand staat in het UNSECO world heritige side. Het strand van Balos ligt in een bescherm natuurgebied die je alleen overdag met auto of per boot kan bereiken. De boottocht brengt je ook naar het magische eiland van Gramvousa. Op het eiland Gramvousa kun je naar het oude fort op de berg lopen of lekker snorkelen bij een gezonken schip. Als je van plan bent om met de auto naar Balos te rijden houdt er dan wel rekening mee dat je dan niet meer verzekerd bent in de huurauto. Er zijn geen verharde wegen of plekken onderweg waar je kan stoppen. De boottocht is voor Balos zeker aan te bevelen.