Selecteer een pagina

Veel klanten beginnen voor een WordPress website met een Wix website. Daarnaast krijg ik steeds vaker de vraag of wij een website kunnen bouwen in Wix. Het antwoord daarop is altijd Nee. Wix is een super makkelijk te gebruiken systeem als je opzoek bent naar een simpele websites. Met wat slepen, knippen en plakken kom je bij Wix al een heel eind. Ideaal zou je denken ! Voor iemand zonder technische kennis is Wix ook een prima systeem. Waarom bieden wij het niet aan zou je zul je denken. Wix is viuseel een prima programma, echter op technisch gebied is het heel beperkt. In WordPress kun je gemakkelijk extra functionaliteiten toevoegen zoals livechat, mailchimp en zoekmachine optimalisatie. Dit zijn allemaal opties die in Wix niet mogelijk zijn. Hierdoor zijn Wix websites altijd heel erg beperkt in de mogelijkheden die je kunt toevoegen aan je website. Kijkend naar de zoekresultaten dan scoren Wix websites over het algemeen zeer slecht in de zoekresultaten.

Prijs

Een groot voordeel dat ik vaak van klanten hoor is dat Wix gratis is. Maar is dat wel zo ? Wix websites zijn in het begin gratis te maken. Echter zien bezoekers dan wel een balk in hun scherm komen met de melding dat het een Wix site is. Als een professioneel bedrijf wil je dit dus voorkomen, voor klanten is het niet echt professioneel als ze een meldingen krijgen dat je een gratis Wix site hebt. Om deze meldingen weg te halen en eventueel een eigen domein op je website te krijgen moet je een abonnement afnemen. Voor een redelijk pakket ben je al € 13,00 per maand kwijt. In vergelijking zijn dan de maandelijkse kosten bijna gelijk als bij een WordPress website. Het enige verschil is dus dat je eenmalig bij WordPress moet betalen voor het laten maken van een website. Zelf adviseer ik altijd MKB bedrijven om voor een WordPress website te gaan. De functionaliteiten zijn bij WordPress gewoon veel beter dan bij Wix.

Wanneer wel Wix ?

Ben je een MKB bedrijf en ben je opzoek naar een website zonder een budget, dan is Wix een prima oplossing. Wil je ook in de toekomst niet investeren in je online marketing dan is Wix een zeer goed alternatief. Ben je echter in de toekomst wel van plan om je website vaker te gebruiken, investeer dan in een WordPress website. Het is elke euro waard !