Selecteer een pagina

Wie een webshop wil starten of een goedlopende webshop wil onderhouden, kan slim gebruik maken van professionele webshop softwareMet deze software kan een webshopeigenaar processen, zoals voorraadbeheer, magazijnbeheer of productbeheer, volledig automatiseren en digitaliseren. Er zijn verschillende webshop software, CMS, WMS en overige webshopsoftware, die we in dit artikel bespreken.

Het contentmanagementsysteem is de basis

Onder webshop software valt ook het contentmanagementsysteem (CMS) zoals WordPress of Magento. Met een CMS kunt u een website gemakkelijk en eenvoudig beheren. Vaak werkt een CMS met een internetbrowser waardoor u op elk moment en locatie uw website kan updaten of wijzigen. Er zijn verschillende CMS’en te onderscheiden. Om u een beeld te geven van een CMS, hebben we hieronder een aantal open source (gratis te gebruiken) CMS’en op een rijtje gezet:
– Joomla, kenmerken: lage leercurve voor de ontwikkelaar, brede ondersteuning, moeilijk te upgraden naar een grotere site en flexibiliteit is beperkt
WordPress, kenmerken: scoort hoog in Google, eigen webshop oplossing, zeer populair, goed vindbaar en PHP kennis is een pré maar niet noodzakelijk.
– Drupal, kenmerken: vaak als community gebruikt, verschillende versies vaak niet compatible, modulen vaak beperkte functionaliteit, technisch gezien relatief ingewikkeld, afhankelijkheid tussen modulen, slechte documentatie en behoorlijk veel basiskennis nodig als webdeveloper.
Het ligt aan uw kennis en strategie welk CMS het beste voor u is. Laat u adviseren door een professioneel of bestudeer vooraf welke systemen er zijn zodat u het juiste CMS kiest.

Warehouse Management Systeem een must

Een Warehouse Management Systeem is niet alleen belangrijk bij de logistiek van grote webshops, maar ook kleine en middelgrote webshops hebben baat bij een professioneel WMS. Met een WMS kunt u uw gehele logistieke proces automatiseren en digitaliseren. Het systeem biedt veel voordelen voor elke organisatie. Het helpt fouten te voorkomen bij bijvoorbeeld orderpicken. Daarnaast kan het leiden tot een besparing op magazijnruimte en personeelskosten. Er zijn verschillende WMS leveranciers met allemaal hun eigen software. Zo kan je een ingewikkeld WMS aanschaffen, maar er zijn ook simpele apps te verkrijgen die een stuk eenvoudiger én goedkoper zijn. Het ligt er maar net aan hoe groot uw productaanbod is en wat uw strategie en doelstellingen voor de komende jaren zijn.

Andere webshop software

Wanneer u gebruikt maakt van een professionele CMS en WMS, bent u als een professionele webshopeigenaar uw bedrijf aan het runnen. Toch zijn er nog genoeg ander webshop software waar u gebruik van kunt maken. U kunt bijvoorbeeld denken aan betaalmethodes zoals iDeal, PayPal of Creditcard. Ook daar heeft u webshop software voor nodig. Genoeg opties dus voor elke webshop!