Selecteer een pagina
Als eerste gaan we de techniek van je WordPress website aanpassen. Heb je geen WordPress website dan kun je alsnog veel van de aanbevelingen meenemen in je website. Laten we als eerste starten met de koppeling naar Google en de sitemaps. Een sitemap is een stukje code dat Google laat weten hoe je website in elkaar zit. Een bezoeker zal nooit de sitemap op je website zien. Bij onze website ziet de sitemap er zo uit. Om een sitemap te installeren ga je inloggen op je WordPress website. Vervolgens installeer je de gratis plugin Yoast SEO. Vervolgens is de sitemap geïnstalleerd op je website. Ga naar je homepagina van je website en zet /sitemap_index.xml achter je homepagina. Bij ons ziet dat er zo uit: https://ziecro.com/sitemap_index.xml . Nu zie je (zodra je op enter drukt) de sitemap van je website. Deze gegevens heb je nodig om de koppeling met Google te maken.
We gaan nu een koppeling met Google maken. Ga naar https://www.google.com/webmasters/tools/home . Log in met je Google account en druk op Een Property Toevoegen. Voer hier de homepagina van je website in. Bij ons is dit https://ziecro.com. Heb je je website al gekoppeld met een Google Analytics account dan kun je je website met Google Analytics verifiëren. Heb je dit nog niet gedaan installeer dan eerst Google Analytics op je website. Dit kun je ook doen met een gratis plugin via WordPress.
Heb je je website gekoppeld ? Zo ja, klik dan op sitemaps (zie slide 17 van onderstaande presentatie). Voeg nu de sitemaps die je wilt toevoegen toe. Vaak wil je dat berichten, pagina’s en producten (bij webshops). Pak alleen de sitemap achter je website naam en niet de hele link. Bij ons zijn dit bijvoorbeeld: post-sitemap.xml , page-sitemap.xml , portfolio-item-sitemap.xml , category-sitemap.xml , post_tag-sitemap.xml , portfolio-category-sitemap.xml , portfolio-tag-sitemap.xml . Als je dit hebt toegevoegd dan zal het ongeveer 2 dagen duren voordat Google je website heeft verwerkt. Je zult binnen 1 maand het verschil beter zien in Google.
Pagina snelheid
Een snelle pagina is cruciaal voor elke website. Als eerste is hosting belangrijk. Goede hosting zorgt namelijk al voor snelle laadtijd. Zelf gebruiken we Vimexx als hosting partner. Vimexx heeft razendsnelle hosting en een zeer goede prijs / kwaliteitsverhouding. Na de hosting is het belangrijk om je afbeeldingen te verkleinen. Grote afbeeldingen gebruiken grote hoeveelheid geheugen en vragen daarom om lange laadtijd. Met de plugin ShortPixel kun je dit verhelpen. ShortPixel verkleint de afbeeldingen automatisch waardoor snelheid altijd optimaal is.
SSL
SSL is een beveiligde verbinding tussen de bezoeker en je website. Je herkent een beveiligde verbinding aan het slotje in de URL balk bovenin de website. Onze website is ook beveiligd zoals je in de URL balk kan zien. Google vindt dit sinds het begin van 2017 heel belangrijk en neemt dit ook mee in de zoekresultaten. Heb je geen beveiligde verbinding dan straft Google je met een lagere plaatsing. Bij veel hosting partijen kun je dit zelf gemakkelijk instellen. Maak hier gebruik van aangezien dit vaak gratis is en binnen 10 minuten geregeld kan zijn. Vergeet niet om de gratis plugin Really Simple SSL te installeren op je website. Dit is helemaal gratis en zal ervoor zorgen dat je verbinding altijd beveiligd is.
404 pagina’s 
404 pagina’s zijn pagina’s die niet meer bestaan. Vaak krijg je bij websites een foutmelding of een error te zien. Bezoekers vinden dit verschrikkelijk om te zien en zullen gelijk weg klikken. Ook Google is niet heel blij met een niet bestaande / verwijderde pagina. Om deze foutmeldingen te voorkomen kun je de plugin 404 to 301 installeren. Deze plugin zorgt ervoor dat alle niet bestaande links naar je homepagina gaan. Je komt hoger in google te staan als je dit probleem oplost.
Stappenplan SEO
Wil je hoger in de zoekresultaten komen met je website ? Bekijk het gratis te gebruiken stappenplan via de onderstaande link. Wil je de SEO / hoger in Google uitbesteden ? Neem dan eens contact met ons op.