Blog

Home  /  Artikelen   /  SPAM reacties voorkomen in WordPress

SPAM reacties voorkomen in WordPress

Je nieuwe website staat online, helaas zie je steeds vaker dat er SPAM reacties op je blogs komen te staan. Vaak zijn dit automatische bots die vervelende links achter laten op je website met de hoop dat er een paar bezoekers op klikken. Een paar van dit soort reacties kan vaak nog wel op een website maar na een tiental van dit soort reacties ben je het al snel zat. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen om je website SPAM vrij te maken. Maak je gebruik van WordPress op je website dan kun je dit probleem heel makkelijk verhelpen. Om de SPAM reacties tegen te gaan kun je namelijk een aantal plug-ins installeren op je website. We hebben er drie voor je op een rijtje gezet waarmee je de SPAM reacties kan tegen gaan.

 

Akismet

Akismet is een makkelijk te gebruiken plugin waarmee je SPAM reacties op je website voor een groot deel kan voorkomen. Elke WordPress website kan Akismet gratis gebruiken. Nadat je de plugin geïnstalleerd hebt hoef je alleen nog maar even de juiste instellingen te kiezen. Daarna doet Akismet de rest voor je. Momenteel beschermt de plugin al meer dan 3.000.000 website wereldwijd en is daarmee het meest gebruikte anti spam middel binnen WordPress. De plugin kun je downloaden via je website bij plugin’s of via WordPress.

 

Downloaden via de WordPress website: https://wordpress.org/plugins/akismet/

 

CleanTalk

Clean Talk is wellicht een iets minder bekende plugin. Deze plugin scant naast je blog ook je contactformulieren op SPAM. Uit onze eigen ervaring werkt Clean Talk iets minder goed als Akisment. Dit betekend niet dat Clean Talk geen goede plugin is. De plugin beschermt je tegen ongeveer 90% van alle spam berichten. Je kunt deze plugin ook gratis downloaden in de WordPress store via je website.

 

Of download de plugin via de WordPress website: https://wordpress.org/plugins/cleantalk-spam-protect/

 

Disable Comments 

Gebruiken je bezoekers eigenlijk wel eens de reacties op je website ? Als dat niet het geval is dan kun je erover nadenken om het reactie gedeelte gewoon weg te laten op je website. Dan heb je nooit meer last van vervelende spammers. Om de reacties uit te schakelen kun je gebruik maken van de plugin Disable Comments. Deze plugin kun je ook gratis downloaden via de WordPress store of via de website van WordPress.

 

Download disable comments via WordPress hier: https://wordpress.org/plugins/disable-comments/