Selecteer een pagina

Maak van je website een echte Booster voor je bedrijf! Een goede website is het digitale visitekaartje van jouw bedrijf. De tijden van een website met alleen wat contactgegevens zijn voorbij, je kan veel meer uit jouw website halen! Je website is immers dé plek waar jij kan laten zien wie je bent, wat je doet en wat je je (potentiele) klanten te bieden hebt. Jammer dat veel ondernemers deze kans nog niet optimaal benutten. Wil jij weten hoe je wél maximaal resultaat uit je website haalt? Hoe je bezoekers op je website krijgt, deze vervolgens vasthoudt en hier traffic uit genereert? Lees dan deze blog met 4 praktische tips!

1. Bewijs jezelf als waardevol professional
Bezoekers van je website komen hier met een behoefte. Ze hebben een probleem of zijn op zoek naar informatie. Wat heb jij hen hierbij te bieden? Presenteer jezelf als kenner en maak van je website een behoeftevoorziening voor je klanten! Jij weet immers wat er in jouw vakgebied gebeurt en informeert je bezoekers hier graag over.

Belangrijk hierbij is dat je website up to date is. Bezoekers zijn op zoek naar antwoorden/informatie over hun huidige vragen. Houd trends in je vakgebied in de gaten en pas je website hierop aan. Een website die goed wordt bijgehouden verhoogt de betrouwbaarheid van jou als bedrijf en bezoekers zullen langer op je website blijven.

2.Bied de bezoeker informatie die hij zoekt
Redeneer vanuit je bezoekers en zorg dat zij snel de weg vinden op jouw site. Dus geen ellenlange menu’s en onhandige tussenkopjes, maar zorg dat je website overzichtelijk en helder is. En wat is het eerste dat je bezoekers zien op je homepage? Als dit ze niet weet te boeien is de kans al klein dat ze überhaupt verder kijken.

Zorg ook dat je website interessant is voor verschillende type bezoekers. Presenteer onderwerpen kort en bondig voor mensen die snel een overzicht willen krijgen, en voeg onderdelen als een blog, video-updates of Whitepapers toe voor bezoekers die meer de diepte in willen. Bedenk met welke vragen of problemen een bezoeker naar jouw site komt, en biedt hem verschillende opties hier antwoord op te krijgen.

Het zal per type bedrijf verschillen aan welke informatie bezoekers behoefte hebben dus experimenteer wat het beste werkt voor jou. Zorg ook dat de blogs en White papers op de juiste plek op je website staan, daar waar de bezoeker naar informatie over dit onderwerp zoekt. Zo bied jij precies die informatie die de bezoeker zoekt op het moment dat hij hier behoefte aan heeft.

3. Maak van jouw website dé plek waar bezoekers naar willen terugkeren
Als iemand eenmaal je website bezoekt wil je deze natuurlijk liefst ook hier houden of snel weer terug laten komen. Dit doe je door de bezoekers het gevoel te geven dat jouw website dé plek is waar relevante informatie voor hen te vinden is. Jij bent niet alleen de aangewezen professional voor hun actuele vragen, maar ook voor toekomstige!

Zoals eerder genoemd is het belangrijk dat je site up to date is en actueel. Een blog is erg geschikt hiervoor: door met regelmatige tussenpozen een blog te publiceren, weten je bezoekers dat ze hierop kunnen rekenen en zullen ze je website bezoeken om de nieuwste blog te lezen.

En breng je bezoekers op de hoogte als er iets nieuws en interessants op je website staat. Dit doe je door een nieuwsbrief of mail naar eerdere bezoekers te sturen. Vertel kort waarover je blog/update gaat en voeg meteen een link toe zodat lezers doorklikken. Emailadressen van geïnteresseerden krijg je door Pop-ups op je website te laten verschijnen waar bezoekers contactgegevens in achterlaten. Of vraag om contactgegevens als bezoekers iets van je site downloaden. Pop-ups zijn ook waardevol om nieuwe bezoekers aan je website te binden, biedt hen bijvoorbeeld meteen je nieuwste Whitepaper aan of de optie vrijblijvend contact op te nemen.

En als afsluiter, net als in real-life wil je met je website een professionele indruk maken. Dus zorg dat je teksten zonder spelfouten zijn, je foto’s duidelijk en helder en je links werken en naar de juiste webpagina verwijzen. Zo is ook je digitale (eerste) indruk goed en presenteer je jezelf zoals jij dat wilt.