Blog

Home  /  Artikelen   /  Hoe social media advertising succesvol kan worden ingezet

Hoe social media advertising succesvol kan worden ingezet

Veel Nederlanders zijn operatief op social media. Of dit nu Facebook, Instagram of een ander platform is, dagelijks checken velen hun account om de laatste gebeurtenissen bij te houden, foto’s te uploaden of nieuwe vriendschappen af te sluiten. Ook de zakelijke markt begeeft zich steeds op deze platformen om zo dicht mogelijk bij hun doelgroep te staan. Echter is het niet voor weggelegd, want uiteraard moet een organisatie daar wel de juiste producten of diensten voor aanbieden die gericht zijn op consumenten. Voor de bedrijven die er wat aan hebben kunnen bijvoorbeeld advertenties gaan plaatsen op de doelgroep te triggeren. Dit is wel een vak apart en nog niet zomaar gedaan. Hoe gaat dit in zijn werk?

Bepaal het doel

Om aan social media advertising te doen is het vooraf eerst belangrijk om doelen te stellen. Is het doel om meer bezoekers te genereren of om daadwerkelijk leads te krijgen? Het type advertentie hangt namelijk veel af van het doel dat wordt gesteld. Deze informatie is ook van cruciaal belang om te bepalen op welk platform wordt geadverteerd. Facebook heeft namelijk andere methodes dan bijvoorbeeld Instagram. Ga dus nooit zomaar lukraak een advertentie plaatsen zonder eerst een doel voor ogen te hebben.

Kies het juiste platform

Ook is het van essentieel belang te weten via welke kanalen advertenties worden uitgezet. Ieder platform heeft weer net een andere doelgroep en richtlijnen om te mogen adverteren. Bij de één zal het makkelijker zijn als bij de ander. Daarom is het ook belangrijk om vooronderzoek te verrichten naar de doelgroep en op welke kanalen zij actief zijn. Wanneer dat in kaart is gebracht, wordt het een stuk eenvoudiger om een juiste social media strategie te bedenken en te ontwikkelen. De advertentie kan dan dusdanig worden aangepast, dat het de doelgroep echt aanspreekt doordat het zeer aantrekkelijk is gemaakt.

Website + Social Media = Succes

Naast het juist inzetten van social media is de combinatie van een goede website de formule voor online succes. Een goede website zal voor veel bezoekers de laatste stap zijn in het aankoopproces en daarmee doorslag gevend zijn in de verkoop. Het juist inzetten van social media met leuke content zorgt direct voor meer bezoekers op je website. Daarnaast kunnen deze bezoekers omgezet worden in nieuwe klanten wanneer ze op de website goed binnenkomen en de sales funnel goed doorlopen.