Selecteer een pagina

In een eerder blog hebben we al besproken wat 404 pagina’s zijn en waarom je ze moet veranderen. Kort samengevat zijn 404 meldingen pagina’s die niet langer meer bestaan. Misschien heb je het bericht of de pagina wel verwijderd waardoor de pagina niet meer bestaat. Het komt ook voor dat mensen de link veranderen waardoor eerder geplaatste links niet meer werken. Vaak vergeten we dan om alle links aan te passen in berichten of eerder gemaakte pagina’s. Zouden we bijvoorbeeld het artikel over de 404 pagina’s verwijderen dan zou je ook een 404 melding moeten krijgen op je scherm, erg vervelend wanneer je dit zou willen lezen.

Voor een bezoeker zijn deze meldingen heel vervelend aangezien de bezoeker de pagina niet meer kan zien, maar een foutmelding krijgt te zien. Wat er vaak gebeurt is dat de bezoeker direct de website weg klikt. Dit is uiteraard ontzettend zonde van de tijd dat je steekt om bezoekers naar je website te krijgen. Buiten dat het verveld is voor je bezoeker straft Google je nog eens door je website lager in de zoekresultaten te zetten doordat niet alle links werken.

 

De oplossing

Gelukkig is er een makkelijke oplossing om 404 meldingen niet meer te laten zien aan bezoekers. Maak je gebruik van een WordPress website dan kun je de gratis plugin 404 to 301 downloaden. Deze plugin zorgt ervoor dat alle niet bestaande links worden doorgestuurd naar je Home pagina. Hiermee zorg je ervoor dat bezoekers geen foutmelding meer krijgen maar naar je home pagina gaan. Zo voorkom je dat bezoekers je website snel verlaten bij het zien van de foutmelding. Daarnaast is Google ook blij met je aanpassen aangezien er geen foutieve links meer zijn naar je website. Hierdoor zul je dus snel zien dat je website hoger in de zoekresultaten komt te staan.

Ook bij de website van Ziecro maken we gebruik van deze gratis plugin. Probeer maar eens iets achter onze website link te typen en vervolgens op enter te drukken, je zult bij niet bestaande pagina’s altijd op de home pagina uitkomen. Een voorbeeldje kan dan zijn: https://ziecro.com/1238a

 

Download de gratis plugin via de onderstaande link:

404 to 301

 

Lees het artikel over dit onderwerp:

Wat zijn 404 pagina’s ?