Selecteer een pagina

Nu dat je WordPress website voor een groot gedeelte af is zal het tijd worden om een koppeling te maken met Google Analytics. Om goed inzicht te krijgen in wie je bezoekers zijn zal je gebruik moeten maken van diensten zoals Google Analytics. Hiermee kun je je website constant verbeteren en optimaliseren. Daarnaast geeft Google Analytics je een goed beeld in je bezoekersgedrag en vanuit welke website je bezoekers vandaag komen.

In WordPress zijn er verschillende opties waarmee je een koppeling kan maken tussen je eigen website en Google Analytics. Er zijn eigenlijk twee verschillende manieren waarom je de koppeling kan aanmaken. Als eerste kun je een plugin op je WordPress installeren om de koppeling te maken. Plugin’s zoals Google Analytics Dashboard zijn ideaal om op een makkelijke manier koppelingen te maken. Door de plug en play manier waarop de plugin gebouwd is heb je geen coderingservaring nodig om de koppeling te maken. Installeer de plugin en maak gemakkelijk de koppeling.

De tweede manier om de koppeling met Google Analytics te maken is door de Google Analytics code te kopiƫren en te plaatsen in de header van de website. Dit is een iets technischer manier om je de koppeling te maken. Het bovenstaande filmpje laat je precies zijn waar je de code op je website moet plaatsen.

Naast Google Analytics kun je dezelfde oplossing gebruiken voor Facebook pixels en andere tracking diensten. Hiermee kun je nog een veel beter overzicht krijgen in de gebruikers stromen van je website. Het kan altijd een tijdje duren voordat gegevens op de tracking diensten beschikbaar zijn. Bij Google Analytics duurt het gemiddeld 1 dag voordat je de data kan zien en kan aanpassen. Het is wel aanbevolen om eerst twee weken te wachten om een goed beeld te krijgen van je gebruikers voordat je aanpassingen gaat maken.

 

WordPress vragen

Heb je vragen over WordPress of wil je door ons een WordPress website laten maken ? Neem eens contact met ons op, we helpen je graag.

 

Google Analytics Dashboards Plugin: