Selecteer een pagina

Iedere ondernemer en ieder bedrijf heeft tegenwoordig een website, en veel (vrijwillige) organisaties, clubs, privé personen of events ook. Websites worden gebruikt om informatie te verstrekken, om in contact te komen met mensen of om een community te vormen. Maar lang niet alle websites slagen voor het doel dat de eigenaar er mee heeft. Door het immense online aanbod moet een goede website zich onderscheiden van anderen, en écht waardevol zijn voor de bezoeker. Als een website niet scoort op High Performance en User Experience klikken bezoeker de site vaak al binnen 10 seconden weg. Wij zetten 5 veel gemaakte fouten op een rijtje waardoor veel websites bezoekers verliezen.

 1. De keuze voor een gratis website
  Veel kleine ondernemers kiezen ervoor om een gratis website te maken met een tool zoals weebly. Als beginnende ondernemer wil je natuurlijk zo min mogelijk betalen om kosten te besparen. Het nadeel aan een gratis website is dat je vaak geen eigen domeinnaam hebt of dat er advertenties op je website worden weer gegeven. Wanneer een bezoeker een advertentie van een concurrent op je website ziet zal dat feen prettige ervaring voor je bezoeker zijn. Daarnaast komt het niet professioneel over wanneer een website aangeeft dat dit een gratis website is. De eerste indruk van je bezoekers blijft altijd van groot belang.
 2. Een website is niet geschikt voor de mobiele gebruiker
  Nog te vaak zien we een hele goede website die vervolgens niet met een Responsive Design gebouwd is. Responsive Design zorgt ervoor dat de site automatisch aanpast naar het kleine scherm van een smartphone of tablet. Zonder dit Design schrijf je eigenlijk meteen alle bezoekers via mobiele telefoon/tablet af. En laat dit nou net het grootse aandeel bezoekers zijn.
 3. Een website geeft geen duidelijke informatie
  Een website kan er nog zo mooi uitzien, maar als het voor de bezoeker niet duidelijk is waar de site overgaat zal hij snel wegklikken. Zorg daarom dat het meteen helder is wat voor soort onderneming je bent, welke service je biedt, hoe de bezoeker contact met je kan opnemen en alles andere wat in jou geval van belang is. Maak het je bezoeker gemakkelijk.
 4. Een website heeft een afleidend Design
  Anders om geldt het ook, een website kan vol relevante informatie staan maar als deze te afleidend gepresenteerd wordt ben je de bezoeker snel kwijt. Gebruik geen schreeuwende lettertypes, botsende kleuren of te veel afwisselende afbeeldingen. Maakt van je website iets waar je bezoeker graag naar kijkt, anders ben je hem zo kwijt.
 5. Een website is te opdringerig

Pop-ups met contact formulieren zijn een waardevolle tool op je website. Advertenties zijn soms noodzakelijk om je site te financieren, en video’s en geluidsfragmenten makkelijk om een boodschap over te brengen. Maar zet al deze elementen met mate in. Je wilt niet dat je website overkomt als een kermis, met overal flikkerende aandacht-vragende elementen. Te veel prikkels zorgen voor irritatie onder je bezoekers en een hoge Bounce-rate. Dit voorkom je dus liever.

Een goede website is dus een website waar je informatie aantrekkelijk en overzichtelijk gepresenteerd wordt, zonder te veel afleidende elementen. Het is een website die relevant is voor de bezoeker met informatie die aansluit bij zijn behoeften. Een website die prettig is om naar te kijken en makkelijk in het gebruik. Houdt deze regels aan en jij hebt een website die waardevol is voor je bezoeker!