Selecteer een pagina

Nu we al in december zijn aangekomen, komt daarmee het einde van 2018 in zicht. En met het aflopen van een jaar komt ook altijd een moment van evaluatie. Een moment van terugkijken op het jaar dat voorbij is, en tegelijk vol verwachting uitkijken naar het jaar dat komen gaat. Afgelopen jaar hebben we in onze Blog tips gegeven voor het optimaal inzetten van je website en het monitoren van de resultaten. In deze laatste Blog van 2018 gaan we vooruitkijken naar 2019, op zoek naar de verwachte trends op het gebied van websitedesign, traffic generalisatie en je online marketingplan.

 

1.Video wordt nog belangrijker
Video is nu al hét middel bij uitsteek om de aandacht van je website bezoekers te trekken en makkelijk je boodschap te communiceren. En die rol neemt alleen maar toe in 2019. Animaties, bewegende beeldjes en volledige filmpjes, je gaat het overal terug zien. De combinatie van geluid en bewegend beeld maakt het makkelijk de aandacht van je website bezoekers te trekken en deze vast te houden. Dat werkt toch makkelijker dan tekst of stilstaande beelden. Bezoekers zullen bovendien langer op je website blijven. Zo verlaag je je bounce-rate en verhoog je je conversie en leads.

 

2.Massale inzet van Skeleton Screens
Voor veel mensen zijn trage websites online frustratiepunt nummer 1. De trend is dat websites steeds sneller worden, en daar kan jij niet op achterblijven. Als jouw website traag is of trager dan andere websites zullen mensen je site meteen weer verlaten, nog voordat zij jouw interessante en relevante content gezien hebben. Zonde dus. Een manier om jouw website snel te laten laden is door de inzet van een zogenaamd Skeleton Screen. Een Skeleton Screen is een lege pagina waar informatie beetje bij beetje in geladen wordt. De content wordt stukje voor stukje weergegeven en dit zorgt voor een korte wachttijd voor je bezoeker. Deze manier van renderen zal steeds meer gebruikt worden en het gebruiksgemak voor bezoekers verhogen.

 

3.Gepersonaliseerde content om bezoeker aan te spreken
Niets is zo belangrijk als je bezoeker precies die content te bieden die hij zoekt. Door deze content kan jij je onderscheiden van je concurrenten en echt van waarde zijn voor je klanten. In 2019 is dit belangrijker dan ooit tevoren.  Trend wordt om deze content nog beter aan te laten sluiten op de specifieke en persoonlijke kenmerken van je bezoekers. Dus spreek bezoekers aan met hun naam, bedrijfsgegevens of wat je dan ook van hen weet. Deze data verzamel je van hun eerdere bezoeken aan jouw website, achtergelaten emailadressen en andere conversie. Zo voelt de bezoeker zich persoonlijk aangesproken door jou en dit verbetert jullie relatie.

 

Kortom, wat zijn de trends voor 2019?
In 2019 wordt de inzet van video nog belangrijker, gaan we steeds meer Skeleton Screens zien en gaat het nog meer om passende en persoonlijke content dan nu al het geval is. Maar dit is toch nu ook al belangrijk horen we je denken? Klopt, maar waar dit nu nog manieren zijn om je te onderscheiden worden dit in 2019 absolute must voor jou en je website. Nu zet je deze onderdelen in om je concurrenten voor te zijn, maar in 2019 is dit de nieuwe standaard. Niet hier op inspelen betekent dat je niet volledig online meespeelt.

Wij van Ziecro helpen je graag om jouw website en online presentatie ook in 2019 optimaal te laten werken.